Потребни состојки за чорбата:
Морков -1/5 кг
Џумбир-1 парче
Цвекло, рен, мгдонос, кромид и зачини по желба
Подготовка:
Се рендаат сите состојки, се пропржуваат и се варат. Кога ќе се готови, се прави запршка со брашно (многу малку) и кромид и се меша се додека на се искрчка убаво.
Потребни состојки за зеленчукот
Патлиџан-3 големи парчиња
тиквица-две помали или една голема
кромид-две главици
пиперки-4 парчиња
Подготовка
Сите парчиња се сечат на кругови, се реди во тава се посолува и се става малку маслинов зејтин.Потоа се става во рерна и тивко се пече
Потребни состојки
Риба скуша-4 средни парчиња
магднос
рендан кромид
зачини по желба
Подготовка
Рибата можете откако ќе ја исчистите, посолите и и ставите магдоноссо зачини, д аја завиткате во фолија и да ја печете , а доколу немате фолија можете на тивко да ја печете со маслинов зејтин. Готова е за сервирање кога е реж испечена
Вака подготвен ова е ручек за четворица. Пријатен ручек од www.kulart.mk