Куларт кујна – Печен зеленчук со риба и чорба од моркови и џумбир

 

Потребни состојки за чорбата:

Морков -1/5 кг

Џумбир-1 парче

Цвекло, рен, мгдонос, кромид и зачини по желба

 

Подготовка:

Се рендаат сите состојки, се пропржуваат и се варат. Кога ќе се готови, се прави запршка со брашно (многу малку) и кромид и се меша се додека на се искрчка убаво.

Потребни состојки за зеленчукот

Патлиџан-3 големи парчиња

тиквица-две помали или една голема

кромид-две главици

пиперки-4 парчиња

Подготовка

Сите парчиња се сечат на кругови, се реди во тава се посолува и се става малку маслинов зејтин.Потоа се става во рерна и  тивко се пече

 

Потребни состојки

Риба скуша-4 средни парчиња

магднос

рендан кромид

зачини по желба

Подготовка

Рибата можете откако ќе ја исчистите,  посолите и и ставите магдоноссо зачини, д аја завиткате во фолија и да ја печете , а доколу немате фолија можете на тивко да ја печете со маслинов зејтин. Готова е за сервирање кога е реж испечена

Вака подготвен ова е ручек за четворица. Пријатен ручек од www.kulart.mk

куларт.мкСодржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.