Италијански специјалитет- Шпагети со песто од рукола и лешници

Шпагети со песто од рукола и лешници

Како до вкусен а едноставен ручек

1.Во касерола ја ставаме тестенината да се вари. Ја процедуваме и ја сервираме во два сада. Врз неа ставаме коцки запржено чадено месо( панцета,сланина….)

2.Нанесуваме од подготвеното песто и дополнуваме со резанки варено јајце, диви љубичици, капари…..

Додека се вареше тестенина се подготвува пестото.

3.Во нутрибулет се ставаат руколата, солтта, биберот, маслиновото масло, пармезанот, лешниците. Пулсираме за смесата да се изедначи и да биде мазна. Може да се додаде и една лажица течност каде се вареа шпагетите.

Добиваме брз и вкусен ручек беше.Ви го препорачуваме за некој пролетен ден да го подготвите.

Рецептот е земен од богатиот избор на рецепти на : https://moirecepti.mk/post/%

куларт.мкСодржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.